KINDERMANUELE THERAPIE

Behandeling van kinderen - van baby’s tot 18 jaar.

De kinder-manueel therapeut behandeld kinderen van baby’s tot aan 18 jaar met ontwikkelingsproblemen en pijnklachten die aan het bewegingsapparaat gerelateerd zijn. Kinderen die in aanmerking komen zijn veelal kinderen die met de reguliere kinderfysiotherapie maar niet herstellen.

Zuigelingen hebben mogelijk last van een Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS). Het voormalige KISS/KIDD syndroom.
Een Hoog Cervicale Functie Stoornis is een probleem in de hoge nek regio waardoor kinderen niet normaal kunnen bewegen. Zuigelingen gaan de pijnlijke bewegingen vermijden en ontwikkelen zo een scheve hals of scheefstand (voorkeurshoudingen), lopen motorisch achter willen niet omrollen of kruipen, zijn onrustig, overstrekken, willen niet op hun buik liggen of hebben zwakken mond of nekspieren.

Bij de oudere kinderen zijn het vooral kinderen die niet kunnen slapen, concentratieproblemen hebben, gevoelig zijn voor licht of geluid, hoofdpijnklachten, kinderen die bewegingsangst hebben, maar ook motorische problemen zoals onhandig of klungelig, vaak vallen, niet lang kunnen lopen, problemen met zwemmen of onverklaarbare pijnklachten.

Onze visie hierop is: Kinderen willen wel maar kunnen lichamelijk gewoon echt niet!

De kinder-manueeltherapeut gaat opzoek naar bewegingsbeperkingen en lost deze spelenderwijze en door middel van lichte mobilisaties op zodat alle voorwaarden er zijn om goed te kunnen bewegen. Gemiddeld behandeld de kinder-manueeltherapeut kinderen drie tot acht keer. Het oefenen, trainen en het volgen van de ontwikkeling wordt doorgeschoven naar de kinderfysiotherapeut. Vaak is er een intensieve samenwerking tussen kinder-manueel therapeut en kinderfysiotherapeut.

Wilt u meer informatie, bel vrijblijvend 06 - 10 16 77 91 of vul HIER het contactformulier in.

 

 

PMS Samen Sterk Puiflijk Kindermanuele Therapie

Verzekering kinderen:

Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor fysiotherapie of het nu kinderfysiotherapie of kinder- manuele therapie is maakt niet uit. De overheid vindt fysiotherapie bij kinderen dermate belangrijk dat de eerste 18 behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Bovendien is er géén eigen risico.

Kinder-manueeltherapeuten in Nederland staan geregistreerd bij de EWMM en voldoen aan de EWMM kwaliteitscriteria. Zowel Jeroen als Lieke staan ingeschreven als kinder-manueel therapeut.

De manuele therapie is direct Toegankelijk, U kunt zonder verwijzing van uw huisarts rechtstreeks terecht bij de Manueeltherapeut.

  • • Lieke van den Berg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5