PAARDENCOACHING

Al jarenlang worden er dieren gebruikt in therapie als hulpmiddel, waaronder ook paarden.

Dit is niet zonder reden. Paarden maken geen onderscheid tussen mens of dier. En paarden oordelen niet. Paarden voelen je helemaal aan. Ze reageren puur op energieniveau van anderen en communiceren dit via hun houding en gedrag. Dit geeft inzichten in de uitdagingen of vraagstukken waar iemand voorstaat.

Op deze manier worden zaken op een heel vriendelijke en goed te accepteren manier duidelijk, die jezelf misschien nog niet helemaal wilde erkennen en of onbewust uit de weg bent gegaan. Alleen duidelijkheid kan al rust geven.

 

 

PMS Samen Sterk Druten Paardencoahing

  • • Lieke van den Berg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ook is het mogelijk om een interventie op het thema toe doen, door bezig te zijn met het paard of te verdiepen door middel van opstellingen. Een paard kan bijv. letterlijk je ruimte inpikken; laat je dit gebeuren of ga je er tegen in en zet je het paard een stapje terug? Door het dier een stap terug te laten zetten kom je al direct op voor jezelf. Dit kan een hele grote stap zijn voor gedragsverandering of weerbaarheid, welke onderliggend kunnen zijn aan spanningen.

Paardencoaching vindt voornamelijk naast het paard plaats.
Soms, indien ondersteunend aan het proces, zal dit ook op het paard zijn.

De Paardencoaching wordt gedaan met ondersteuning van Drs. Natasja Helgers-Enter van Remonte training & coaching.

Lichamelijke klachten hebben vaak een psychische component en visa versa, middels Paardencoaching kunnen we een uniek traject aanbieden waarbij lichamelijke problematiek als mentaal welbevinden wordt behandeld voor volwassene als kinderen.

De Paardencoaching kan vergoed worden vanuit alternatieve geneeswijze indien deze in aanvullende verzekering zit. Tevens kan deze vergoed worden vanuit WMO.

Wilt u meer informatie, bel vrijblijvend 06 - 10 16 77 91 of vul HIER het contactformulier in.